2017 Conference Schedule

Dec 1, 2016

Print Friendly
                                                           FRIDAY, OCT. 20, 2017

 

                             San Diego HRS Adoption Center

     

3:00 PM 4:00 PM Patricia Mulcahy San Diego Chapter Low Cost S/N program and other community assistance 
4:00 PM 4:30 PM Anne Martin Richmond Center Low Cost S/N clinic 
4:30 PM 5:30 PM break Help set up room for cocktail reception
5:30 PM 8:00 PM   Cocktail Reception – Visit San Diego HRS                                                        Attendees can pre-register for conference 2:30PM – 8:00PM

 

                                                           SATURDAY, OCT. 21, 2017

 

             Al Bahr Shrine Center – 5440 Kearny Mesa Rd, San Diego, CA 92111
               Main Conference Hall                                                             Upstairs Vendor Area
7:00 AM 7:45 AM Registration – attendees may also take food/drink into class
7:45 AM 8:15 AM Margo DeMello Welcome & Conference Information – Opening the World to Rabbits
8:15 AM 9:15 AM Debbie Widolf Staying Strong in Rescue  
9:15 AM 9:20 AM 5 min break
9:20 AM 10:10 AM Anne Martin & ?? Partnering With Animal Shelters & Humane Societies: Advocating For Rabbits in a Cat/Dog World
10:10 AM 10:25 AM 15 min break
10:25 AM 11:55 AM Joy Gioia Preventing an Aggressive Rabbit and Dealing with an Aggressive Rabbit 
11:55 AM 12:00 PM 5 min break  
12:00 PM 12:30 PM Criss Starr How Rescues Can Help the Public Keep Their Rabbits at Home
12:30 PM 1:40 PM LUNCH browse venders, mingle
1:40 PM 2:20 PM Carmine Bausone, DVM Rabbit Medicine & Creating Rescue/Veterinarian Relationships
2:20 PM 2:25 PM 5 min break
2:25 PM 3:25 PM Anne Martin and Sandy Parshall Social Media, Fundraising, Finding & Keeping Donors
3:25 PM 3:40 PM 15 min break
3:40 PM 4:40 PM Dr. Carolynn Harvey Medical Training for Educators
4:40 PM 4:45 PM 5 min break
4:45 PM 5:30 PM Linda Knox, DVM The Golden Years: Caring For the Geriatric Rabbit CM sessionGrowing Your Chapter – Joy Gioia and Edie Sayeg
5:30 PM 5:40 PM 10 min break
    5:40  PM 6:40 PM Julie Smith Rabbit Vision – How a Rabbit Sees and What a Rabbit Sees      Shelter Management: Edie Sayeg, Anne Martin and Jennifer Lee
 

SATURDAY EVENING, OCT 21, 2017

7:00 PM 9:00 PM                                                  DINNER:

Al Bahr Shrine Center – 5440 Kearny Mesa Rd, San Diego, CA 92111

 

SUNDAY, OCT 22, 2017

7:00 AM 7:15 AM Check in if not done yet, get drinks/food, proceed to main conference area
Main Conference Hall                  Vendors Upstairs  
7:15 AM 8:15 AM San Diego Humane Society How to Recruit, Engage, Train and Retain Wonderful Volunteers in a Variety of Roles 
8:15 AM 8:20 AM 5 min break
8:20 AM 9:20 AM Joy Gioia, Patricia Mulcahy Community Outreach – Activities/Events/Strategy/Publicity
9:20 AM 9:35 AM 15 min Break  
9:35 AM 11:05 AM Bill Guerrera, DVM Rabbit Health: Newest Treatment Protocols & Time Tested Effective Ones plus the current thoughts on EC
11:05

AM

11:10AM 5 min Break
11:10  AM 12:10 PM Dawn Sailer Emergency Rabbit Confiscations: How to Quickly Mobilize an Effective Rescue Response: Case Studies
12:10 PM 1:15 PM  Lunch and browse vendors;   Okunoshima presentation (Margo DeMello/Kotoyo & Koushi)
1:15  PM 2:45 PM Jason Dickman and Alison Giese Clicker Training and How to Make a Bunny More Adoptable   PLUS  Rabbit Agility  Training 
2:45 PM 3:00 PM Margo DeMello and Marinell Harriman Thank you for coming
PM PM Extra Trip to San Diego HRS for anyone interested or whoever couldn’t make it on Friday