Living with a House Rabbit (Danish translation)

 

DbVzXka3X0sZmpvt43AWwHvorfor en Hus kanin?

Måske har du netop har vedtaget din første kanin, eller måske har du allerede en kanin og ønsker mere information til at hjælpe dig med at forstå hende bedre. Hus Rabbit Society, en national nonprofit organisation, anbefaler, at du holder din kanin i huset i stedet for udendørs. Kaniner er intelligente, sociale dyr, der har brug for kærlighed, og de ​​kan blive vidunderlige selskabsdyr, hvis de får en chance for at interagere med deres menneskelige familier.

Fordelene ved Spay og Kastrat

Selv om de fleste kaniner vil bruge en kattebakken, kan hormoner forårsage Ukastrerede hanner og unspayed kvinder til at “markere territorium.” Sterilisering eller kastrering din kanin forbedrer kattebakken vaner, mindsker tygge adfærd, falder territorial aggression, og giver din kanin et gladere og længere levetid. Har din kanin kastreret i alderen 4 til 6 måneder, afhængigt af seksuel modenhed, af en erfaren kanin dyrlæge.

For kaniner mere end 2 år gammel, få et veterinær helbredsundersøgelse først.

Renlighedstræningen

Kaniner kan have fri kørsel af hjemmet. Men det er bedst for de fleste-og nødvendigt for nogle-at starte med en plads, de kan kalde deres eget. Dette kan være en øvelse pen, et stort hundebur, en kanin sikret rum, eller et meget stort bur eller lejlighed. For at gøre denne begrænsede tid på at lære tid, så sørg for at der er en kattebakken i hjørnet af rummet, at din kanin vælger for en “badeværelse.” Så snart han bruger boksen konsekvent, kan du give ham en vis frihed. Placer en eller flere store litterboxes i hjørnerne af kørende området uden for kanin hjemmebase.

Brug kun positiv forstærkning (godbidder og ros) -Aldrig straf.

Kanin-Imprægnering

Bunny-proofing dit hjem er en del af at leve med et hus kanin. Det er naturligt for kaniner at tygge på møbler, tæpper, gardiner, og mest dødbringende af alle elektriske ledninger. Snore skal skjules, så kaninen ikke kan nå dem. Udsatte ledninger kan være indkapslet i vinylrør (findes på isenkræmmere). Ved at opdele slangen langs med en hobbykniv ledningen kan skubbes inde i det.

Giv din kanin nok opmærksomhed, sikre chewables, og legetøj, så hun bliver distraheret fra tygge møbler og tæpper. En papkasse fyldt med hø gør en billig Playbox. Unge kaniner (under et år) er mere tilbøjelige til fortræd og kræver mere indespærring og / eller bunny-proofing end modne kaniner.

Hus Kaniner og andre dyr

Hus kaniner og indendørs katte kan få langs fint, så gør kaniner og velopdragne hunde. Hunde skal uddannes til at reagere på kommandoer, før den betroet med en fritløbende kanin, og tilsyn er nødvendig for at styre en hunds legesyge impulser (dette gælder især for hvalpe). Tilføjelse af en anden kanin er nemmest hvis kaninerne er neutraliserede voksne modsatte køn, og de indføres i korte perioder på et område ukendte for begge kaniner.

Større sundhedsproblemer

Intestinal blokeringer: Fordi kaniner soignere sig hele tiden, de får hårboller ligesom katte gør. I modsætning til katte, men kaniner kan ikke kaste op, og overdreven indtagelse hår kan forårsage en fatal blokering. Kaniner kan også udvikle en alvorlig tilstand kendt som GI stasis, som har mange af de samme symptomer, og er langt mere dødbringende.

Hvis din kanin viser et fald i appetit og i størrelsen af ​​ekskrementer, få rådgivning fra en kanin dyrlæge.

Forebyggelse: Hold bunny børstet (mindre hår sluges); giver motion tid / rum-mindst 30 timer om ugen; giver en frisk håndfuld hø dagligt; tilføje friske grøntsager gradvist til kosten.

Bakteriel balance: En kanin fordøjelseskanalen er beboet af sunde bakterier. Hvis “gode” bakterier balance forstyrret af uaktuelle fødevarer eller en pludselig ændring i kosten, kan skadelige bakterier overtage fordøjelsessystemet spor og dræbe kaniner.

Forebyggelse: Hold alle kanin mad i et køligt og tørt sted og gøre kostændringer langsomt, hvilket giver en ny mad i små mængder. Hvis der ikke abdominal klukkende eller løs afføring resulterer i 24 timer, kan maden blive tilbudt igen. Hvis din kanin går udenfor, så tjek for pesticider og giftige planter.

Infektiøse bakterier: Mange kanin sygdomme forårsaget af bakterier, ikke vira, og kan behandles med antibiotika. Hvis din kanin viser symptomer på en “kold”, tage ham til en dyrlæge fortrolig med antibiotika, der kan sikkert bruges i kaniner. Orale lægemidler af Penicillin familien, såsom Amoxicillin, bør ikke gives til en kanin, da der er risiko for at ødelægge gode tarmbakterier.

Det er op til dig

DbVzXka3X0sZmpvt43AWwFind en erfaren kanin dyrlæge før et problem udvikler sig. Hvis din kanin er blevet chikaneret af et rovdyr, tage ham til en dyrlæge, selvom ingen skader er tydelige. Når det er overstået, holde din kanin cool med nærliggende våde håndklæder eller is.
Regelmæssigt kontrollere øjne, næse, ører, tænder, vægt, appetit og ekskrementer.
faresignaler
Spild ikke værdifuld tid! Ring til din dyrlæge med det samme, hvis du ser:
Diarré med sløvhed
Pludseligt tab af appetit med bloat og abdominal klukkende
Tab af appetit med anstrengt vejrtrækning
Tab af appetit med løbende næse
hoved tilt
Inkontinens (urin-gennemblødt bagbenene)
Bylder, klumper eller hævelser overalt
Enhver pludselige adfærdsændring
har Liste

BOLIGER
Rummelig pen eller anden naturtype
kattebakken
Pille skål eller arkføder
Vandflaske / lerkrukke
Legetøj (tygge og kaste)
transportkasse
RUNNING SPACE
indendørs:
Bunny-proofed room (s)
kattebakken
Legetøj (tygge og grave)
Udendørs (hvis vil blive givet kaninen SUPERVISERET spilletid udendørs):
Indhegnet terrasse / veranda / kravlegård (med gulv)
Forbrugsmateriale
Begrænsede piller dagligt
ferskvand
Hø / halm (til fordøjelsessystemet fiber og tygge rekreation)
Frisk salat grøntsager / frugt (tilføje gradvist)
Byg / havre (meget små mængder)
Træ (til at tygge rekreation)
Flere enzymer (fordøjelsessystemet støtte)
Petroleum afføringsmiddel (når der er behov for at videregive hår)
GROOMING
loppe kam
pensel
Loppe produkter Sikker for kaniner (ingen Frontline!)
toenail neglesaks
FORSYNING
Støvfri organisk kuld (ikke træspåner)
pooper scooper
Whiskbroom / fejebakke
Hvid eddike (til urin ulykker)
håndstøvsuger
Klor blegemiddel (til desinfektion)
aviser

Translated from Living with a House Rabbit by Kate Bondareva

Original translation: http://www.autoteiledirekt.de/science/at-leve-med-et-hus-kanin